Confectioners' Trend Forum

Confectionery perfection

Alfred Kärcher Hall (Hall 8, Coffee and confectionery)

In the Confectioners' Trend Forum exciting demonstrations and new inspirations await you. Meet your colleagues in our confectioner's café, join in the competition for the Robert Widmann Cup, experience the confectioner's trade live on site! The whole program will be in German.

Forum Programm 2020

10.45 – 11.15 UhrCoffee Morning Talk 
11.30 – 12.00 Uhr Pralinen der Zukunft
Ursprung – Technik – Farbe – Dekor – Food-Pairing

Lothar Buss
Konditor des Jahres – Sieger des German Chocolate Award
12.15 – 12.45 Uhr 

Pâtisserie heute 
Desserts mit molekularen Arbeitstechniken in Theorie & Praxis
Matthias Mittermeier
Chefpatissier – Pfersich Trend Forum Neu-Ulm – 5 Sterne Hotels weltweit

13.00 – 13.30 Uhr

Faszination Schokolade erleben!
Innovative Fertigungstechniken für moderne Designs verbinden Ästhetik und Geschmack

Kevin Kugel
Deutscher Chocolatier Meister – Chefpatissier – 7. Platz World Chocolate Masters Paris

13.45 – 14.15 UhrCoffee in Practice
14.30 – 15.00 UhrPralinen der Zukunft
Ursprung – Technik – Farbe – Dekor – Food-Pairing

Lothar Buss
Konditor des Jahres – Sieger des German Chocolate Award
15.15 – 15.45 UhrPâtisserie heute 
Desserts mit molekularen Arbeitstechniken in Theorie & Praxis
Matthias Mittermeier
Chefpatissier – Pfersich Trend Forum Neu-Ulm – 5 Sterne Hotels weltweit
16.00– 16.30 Uhr Faszination Schokolade erleben!
Innovative Fertigungstechniken für moderne Designs verbinden Ästhetik und Geschmack

Kevin Kugel
Deutscher Chocolatier Meister – Chefpatissier – 7. Platz World Chocolate Masters Paris

Robert Widmann Trophy

The Robert Widmann Trophy is traditionally awarded during INTERGASTRA. Organised by the Baden-Württemberg Confectioners' Guild, the motto for 2020 confectionery competition was: “Retrospective”. Competitors were asked to create a showpiece (gâteau with topper) following this theme. 

Impressions